Україна

Зеленський зустрівся з главою Пентагону


Зеленський зустрівся з главою Пентагону

Основною темою перемовин було забезпечення Збройних сил України необхідною військовою підтримкою.


Український лідер Володимир Зеленський провів зустріч із міністром оборони США Ллойдом Остіном у Вашингтоні. Про це повідомила пресслужба Офісу президента в четвер, 21 вересня. 
 
Зазначається, що основною темою перемовин було забезпечення України необхідною військовою підтримкою для протистояння російській агресії.
 
“Ця підтримка – вирішальна. Сполучені Штати – наш ключовий союзник і партнер, який допомагає нам перемогти у війні”, – зазначив Зеленський.
 
Сторони обговорили постачання артилерійських систем і засобів дальнього ураження. Президент також наголосив на важливості посилення української ППО та необхідності своєчасного постачання необхідних озброєнь і боєприпасів з боку партнерів для продовження деокупації українських територій.
 
Під час зустрічі також порушувалися питання подальшої інтенсифікації розвитку військово-технічного та оборонно-промислового співробітництва України та США, створення хабів для ремонту озброєння та артилерійських систем західного зразка. Глава держави зазначив, що Україна зацікавлена у співпраці з міжнародними партнерами щодо нарощування власних потужностей з виробництва зброї та суміжної продукції.
 
Зеленський також запросив американську сторону до участі в міжнародному Форумі оборонних індустрій, який відбудеться в Києві цієї осені.

У рамках зустрічі президент України та перша леді поклали квіти до меморіалу загиблим внаслідок теракту 11 вересня 2001 року.
 

Нагадаємо, це другий візит Зеленського у США після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року, і він відбувається в той час, як Конгрес США розглядає запит Білого дому на додаткову допомогу Україні в розмірі 24 мільярдів доларів.

Попередні дні президент України провів у Нью-Йорку, де виступив на Генасамблеї ООН і на засіданні Радбезу ООН, а також зустрівся з низкою світових лідерів.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

Як відомо, це другий візит Зеленського у США після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року, і він відбувається в той час, як Конгрес США розглядає запит Білого дому на додаткову допомогу Україні в розмірі 24 мільярдів доларів.

Попередні дні президент України провів у Нью-Йорку, де виступив на Генасамблеї ООН і на засіданні Радбезу ООН, а також зустрівся з низкою світових лідерів.

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button