Україна

Зеленський зустрівся з делегацією Конгресу США


Зеленський зустрівся з делегацією Конгресу США

Президент відзначив підтримку з боку США у протидії агресії РФ, зокрема в контексті постачання Україні літаків F-16.


Президент Володимир Зеленський провів зустріч із двопартійною делегацією Палати представників Конгресу США. Про це повідомила пресслужба глави держави в четвер, 8 серпня.

Український лідер зустрівся з двопартійною делегацією Палати представників Конгресу США у складі Дональда Норкросса, Селесте Мелой та Джеймса Панетти.

Зеленський подякував американській делегації за відвідання Києва та Одеси. Президент відзначив підтримку з боку США у протидії російській агресії, зокрема в контексті постачання Україні літаків F-16.
 
Під час зустрічі обговорили посилення обороноздатності нашої держави та першочергові потреби Сил оборони України.
 
Президент наголосив на важливості отримання додаткових засобів ППО для ефективного захисту цивільного населення та критичної інфраструктури, а також на потребі нашої країни в розширенні тренувальних місій для українських пілотів і техніків у США.
 
Зеленський виразив вдячність за підтримку “всім в Америці, хто цінує свободу та незалежність так само, як і ми в Україні”.


Нагадаємо, раніше Міноборони США опублікувало перелік озброєнь, які передадуть Україні в межах чергового пакета військової допомоги на суму 200 млн доларів та оборонного замовлення на 1,5 млрд доларів.

У липні США оголосили про виділення Україні пакету військової допомоги на суму 225 млн доларів. До нього увійшла батарея Patriot. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × 3 =

Back to top button