Україна

Зеленський зробив заяву щодо відновлення Охматдиту


Зеленський зробив заяву щодо відновлення Охматдиту

На відновлювальні роботи в дитячій лікарні Охматдит буде виділено ще 300 мільйонів гривень.


Українська влада відновить провідну дитячу лікарню Охматдит у Києві, яка постраждала від російського ракетного удару. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення у вівторок, 9 липня.

“Є перше рішення – 100 мільйонів гривень на підтримку Охматдиту. Буде ще 300 мільйонів. Будуть і інші рішення і для Києва, і для міст Дніпровщини, і Донеччини – усіх обов’язково ми підтримаємо. Всім дітям, усім сім’ям – усім, хто постраждав, допоможемо”, – сказав глава держави.

Президент подякував “усім нашим людям, які підтримали Охматдит, які збирають на United24, які допомагають: компаніям, волонтерам – усім, хто об’єднався зараз”.
 
Зеленський окремо також згадав лідерів та інших представників країн світу, хто вчора й сьогодні засудив російський терор.


 

Нагадаємо, вранці 8 липня російські війська завдали масованого удару по Україні. Серед інших об’єктів, під російський ракетний удар потрапила дитяча лікарня Охматдит у Києві. Унаслідок російської атаки на цій локації загинули двоє людей, ще понад 30 постраждали.

СБУ встановила, що росіяни атакували Охматдит ракетою Х-101.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button