Україна

Зеленський змінив склад СВГ


Зеленський змінив склад СВГ

Указ президента передбачає, що зі складу Ставки верховного головнокомандувача виведуть екс-главу Держслужби спецзв’язку Юрія Щиголя.

Президент України Володимир Зеленський вирішив змінити склад Ставки верховного головнокомандувача (СВГ). Тепер в засіданнях не братиме участі екс-голова Державної служби спеціального зв’язку Юрій Щиголь. Про це свідчить відповідний указ глави держави.

“Вивести зі складу Ставки верховного головнокомандувача Ю.Щиголя”, – зазначається в документі.

У персональний склад Ставки верховного головнокомандувача натомість введено міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова.

Нагадаємо, в Держспецзв’язку виявили корупційну схему. Учасники схеми вивели 62 млн гривень на рахунки підконтрольних компаній за кордоном з метою подальшої легалізації.

Як ми вже писали, 22 листопада, Вищий антикорупційний суд вирішив обрати запобіжний захід організатору схеми, в якій брав участь екс-глава Державної служби спеціального зв’язку Юрій Щиголь. Підозрюваного взяли під варту з можливістю внести заставу у розмірі 50 мільйонів гривень.

Раніше вже повідомлялося, що уряд звільнив з посади голови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Юрія Щиголя, а також його заступника з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Віктора Жору.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button