Україна

Зеленський заявив, що тези про його нелегітимність з травня проплачує Росі


Зеленський заявив, що тези про його нелегітимність з травня проплачує Росі

На початку травня 2024 року мала б закінчитися каденція Володимира Зеленського на посаді президента.

Володимир Зеленський заявив, що за розмовами про його нелегітимність на посаді президента України після травня 2024 року стоїть Кремль, який проплачує цю кампанію. 

“Щодо легітимності (яку Зеленський нібито втратить на початку травня цього року) – це не думка західних партнерів або когось всередині України, це наратив і програма Російської Федерації. Відповідні документи всі розвідки Сімки (G7) мають. Для всіх, в принципі, зрозуміло, що це програма росіян. Всі проти цього, абсолютно всі (щоб вважати Зеленського нелегітимним на тлі війни”, – сказав президент на прес-конференції у неділю. 

Український лідер зазначив, що президент Франції Емманюель Макрон першим із Великої сімки відвідає Україну – і його можна буде запитати, що він думає про легітимність Володимира Зеленського після травня, коли перша каденція на посаді президента мала б завершитися. 

За словами президента України, дехто з лідерів Групи семи навіть говорить йому прізвища тих, хто всередині України піднімає цей наратив. 

“Погана ідея. Я до цього ставлюся як до зрадницької позиції до України. Це конкретна програма – є документи, які це підтверджують: це програма Російської Федерації. Я знаю, що у деяких журналістів Сполучених Штатів також є ці документи. У документі є навіть гроші, суми, які передбачені тим чи іншим інституціям, щоб цю тему піднімати. Не скажу (хто). Бачив”, – підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, що в Україні діє воєнний стан, востаннє його було продовжено до 13 травня 2024 року. В умовах воєнного стану, згідно Конституції, забороняється проведення виборів президента України, Верховної Ради, Верховної Ради АР Крим та органів місцевого самоврядування.

Нагадаємо, керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що головною метою російської операції “Майдан-3” є посіяти думки про нелегітимність української влади всередині країни, однак ця операція провалюється.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button