Україна

Зеленський закликав Захід швидше відправляти зброю


Зеленський закликав Захід швидше відправляти зброю

Українські воїни не можуть тижнями чекати, щоб нанести артилерійську відповідь росіянам, наголосив президент.

Союзники України мають прискорити постачання озброєння до нашої країни, щоб гарантувати поразку Росії та припинити спроби окупантів захоплення нових територій. Про це у середу, 29 березня, заявив президент України Володимир Зеленський на другому Саміті за демократію, організованому Сполученими Штатами, виступаючи на ньому онлайн.
 
Зеленський зазначив, що побував на передовій, і там ясно видно, яка допомога потрібна українським військовим.
 
“Воїни під Бахмутом не можуть тижнями чекати, щоб нанести артилерійську відповідь росіянам. Вогонь має бути миттєвим. Такими ж швидкими мають бути всі наші рішення. Але чомусь санкції проти Росії повільніші, ніж агресія Росії”, – сказав він.
 
Президент зазначив, що глобальний тиск на російську еліту слабший за її мотив терпіти Кремль. При цьому підтримка українських військових в окопах “менш далекобійна, ніж зброя терористів, які діють проти України”.
 
“Та й ваша власна готовність захищати свої демократії менш рішуча, ніж наміри тих, хто хоче світової війни проти демократії. Демократії потрібна допомога. Зараз. Будь ласка, колеги, дійте!” – наголосив Зеленський.
 
Раніше аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) повідомили, що росіяни просуваються у Бахмуті – з півдня до центру та на північному заході міста.
 
Рік тому світ побачив правду про Росію – Зеленський

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button