Україна

Зеленський за один день відвідає дві країни


Зеленський за один день відвідає дві країни

Зустрічі у Естонії і Латвії будуть присвячені подальшій протидії агресивній війні Росії та довгостроковій і ефективній підтримці України.

Президент України Володимир Зеленський після візиту до столиці Литви Вільнюсу на нступний день відвідає Естонію і Латвію. Про це повідомили національні мовники двох країн у четвер, 10 січня.

Очікіється, що у Таллінні український лідер зустрінеться з президентом Естонії Аларом Карісом, прем’єр-міністром Каєю Калас і спікером парламенту Лаурі Хуссаром. Також він виступить із промовою в естонському парламенті Рійгікогу.

Зустрічі будуть присвячені подальшій протидії агресивній війні Росії та довгостроковій і ефективній підтримці України, яка необхідна для перемоги у війні.

Під час візиту в Ригу Зеленський виступить із промовою у Сеймі та зустрінеться з вищими посадовими особами Латвії – президентом Едгарсом Рінкевичсем, прем’єр-міністром Евікою Силінею, спікером Сейму Дайгою Мієрінею.

Планується обговорити двосторонню співпрацю країн, майбутню підтримку Латвії та інших союзників України в боротьбі з російською агресією, а також питання, пов’язані з євроатлантичною інтеграцією нашої держави.

Це вже другий візит Зеленського до Естонії та Латвії на посту президента і перший – після початку повномасштабного вторгнення Росії. Раніше Президент Зеленський відвідував Таллінн і Ригу восени 2019 року.

Як відомо, сьогодні Володимир Зеленський прибув з візитом у Вільнюс. Він провів переговори з президентом Гітанасом Науседою.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button