Україна

Зеленський: Європа захищатиме свою єдність


Зеленський: Європа захищатиме свою єдність

Глава держави зазначив, що наразі Україна має зберігати впевненість у своїх партнерах. Зокрема мова про Європейський союз.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Росія має відчувати, що Європа не відмовиться від своєї ідеї зберігати та захищати свою єдність. Про це він сказав під час вечірнього звернення 25 січня.

Глава держави зазначив, що наразі Україна має зберігати впевненість у своїх партнерах. Зокрема мова про Європейський союз.

“Передусім дуже важливо зберігати впевненість у відносинах із нашими партнерами, зокрема у Європейському союзі. Я вдячний за розуміння ситуації щодо макрофіну й необхідності подальшої незмінної підтримки України. Це головний сигнал, який має бачити ворог. Росія повинна відчувати, що Європа на всіх рівнях зберігає готовність захищати свої цінності, свою єдність”, – сказав президент.

Зеленський зауважив, що українці мають відчути на собі конкретні результати зовнішньополітичної діяльності країни.

“Зараз соціальна ситуація в Україні базується саме на якості реалізації міжнародних домовленостей”, – наголосив він.

Нагадаємо, Зеленський сьогодні провів телефонну розмову з президентом Словенії Наташею Пірц Мусар. Вони обговорили співпрацю в Раді Безпеки ООН та оборонні потреби України.

Раніше президент поспілкувався з канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Серед іншого йшлося про про питання підготовки угоди між Україною та Німеччиною про безпекові гарантії.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button