Україна

Зеленський:Витримати цей рік – витримати всю війну


Зеленський:Витримати цей рік - витримати всю війну

Президент повідомив про переговори з усіма партнерами, щоб цього місяця Україна отримала достатній обсяг оборонних пакетів.

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні до народу в п’ятницю, 5 січня, підбив підсумки дня і запевнив, що витримати цей рік означає витримати всю цю війну.

Зокрема Зеленський розповів про розмову з президентом Туреччини Ердоганом, про спільні з Туреччиною проєкти, допомогу Ердогана в забезпеченні роботи морського коридору, а також про роботу щодо Формули миру.

“Окрема увага – пункту Формули миру щодо повернення всіх полонених і депортованих. Сьогодні я обговорив це і з президентом Туреччини. Повернення українських дітей, які були викрадені росіянами. Повернення полонених та всіх тих, проти кого репресії на окупованій території, зокрема в Криму. Дуже важливе посередництво Туреччини, щоб можна було звільнити і кримських татар, і всіх інших – дорослих і дітей, воїнів і цивільних, яких утримують у російській неволі”, – сказав президент.

Зеленський також повідомив про переговори з усіма партнерами, щоб цього місяця Україна отримала достатній обсяг оборонних пакетів.

“Зараз уже маємо черговий оборонний крок Німеччини для України. Це ракети для ППО, це артилерія калібру 155, а також інші необхідні речі. Дякую! Дуже вчасний пакет. Чекаємо таких кроків і від інших наших партнерів, зокрема Сполучених Штатів. Щоб і цієї зими, як минулої, російський терор ні в чому не міг виграти”, – додав президент.

Зеленський також додав, що він постійно на зв’язку з військовими.

“Кожного дня, кожної ночі цього року – нові жорсткі бойові зіткнення. Найбільш інтенсивні бої – Авдіївка, Мар’їнський напрямок, Бахмутський, Лиманський, Куп’янський. Південь нашої держави. Абсолютно героїчна робота наших воїнів. Усіх Сил оборони та безпеки. Кожної бригади, яка на передовій. Кожного підрозділу. Усіх, хто працює на оборону. Усіх, хто допомагає. І головний пріоритет нашої держави – незмінно – дати все необхідне для захисту України та для наших активних дій. Боєприпаси. Дрони. Техніка. Особовий склад. Витримати цей рік – означає витримати всю цю війну. Важливий час. Багато в чому вирішальний. Дякую всім, хто це усвідомлює. Хто допомагає державі ставати сильнішою, а нашим воїнам – мати змогу знищувати ворога”, – підкреслив президент. 

Раніше повідомлялося, що Зеленський і Мелоні обговорили оборонну співпрацю. Під час розмови окрема увага приділялась підготовці зустрічі радників щодо Формули миру, яка відбудеться в Давосі вже за кілька тижнів.

Зеленський: Пріоритетом №1 є посилення ППО

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button