Україна

Зеленський вручив Золоті Зірки загиблих Героїв їхнім рідним


Зеленський вручив Золоті Зірки загиблих Героїв їхнім рідним

Вручення нагород відбулося в Білій залі Героїв України Маріїнського палацу в Києві. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять полеглих героїв.

Президент Володимир Зеленський вручив ордени Золота Зірка рідним військовослужбовців Збройних Сил України та Служби безпеки України, які удостоєні звання Героя України посмертно. Про це повідомила пресслужба президента України.

Вручення нагород відбулося в Білій залі Героїв України Маріїнського палацу в Києві.

“Сьогодні прозвучать звання, імена, прізвища та по батькові 21 громадянина України, полеглих воїнів Збройних Сил України та Служби безпеки України. Солдатів, сержантів та командирів. Синів, братів, батьків. Побратимів, з якими було честю служити. Громадян, якими могла б пишатися кожна поважна держава. Всі імена, які сьогодні прозвучать, – це не просто імена, це імена справжніх подвигів. Імена порятунку – порятунку людей, позицій, держави Україна. Це імена такої сили людей, яка й дозволяє народам зберігатись у світі”, – сказав президент.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять полеглих героїв.

Імена нагороджених Героїв і короткі повідомлення про їхні подвиги – за посиланням.

Нагадаємо, у вересні Зеленський вручив державні нагороди танкістам і рятувальникам. Нагороди вручено з нагоди професійних свят. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button