Україна

Зеленський відреагував на жахливий стан Саакашвілі


Зеленський відреагував на жахливий стан Саакашвілі

Президент доручив МЗС викликати посла Грузії та висловити йому протест та запропонувати залишити Україну.


Президент Володимир Зеленський висловив обурення тим, у якому стані перебуває ув’язнений експрезидент Грузії Михеїл Саакашвілі, та оголосив, що Україна через це просить грузинського посла повернутися до Тбілісі. Про це глава держави заявив у Telegram в понеділок, 3 липня.
 
“Ми неодноразово закликали офіційний Тбілісі зупинити це знущання та домовитися про повернення Саакашвілі до України. Наші партнери у координації з Україною також пропонували різні опції порятунку. Сьогодні я доручив Міністерству закордонних справ викликати посла Грузії в Україні, висловити йому рішучий протест та запропонувати залишити Україну протягом 48 годин для проведення консультацій зі своєю столицею”, – наголосив президент. 
 
Зеленський вкотре закликав грузинську владу передати Україні її громадянина для необхідного лікування і догляду.

“Закликаю наших партнерів – звернутись, не ігнорувати цю ситуацію та врятувати цю людину. Жодна влада в Європі не має права страчувати людей, життя – це базова європейська цінність”, – заявив президент.

 
Нагадаємо, сьогодні ув’язнений експрезидент Грузії Михеїл Саакашвілі вперше з лютого брав участь у судовому засіданні, через відеовключення з клініки. Він представ у вкрай виснаженому стані. 

Саакашвілі заявив, що перебуває на межі смерті

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button