Україна

Зеленський відреагував на удар по енергетиці


Зеленський відреагував на удар по енергетиці

Президент Зеленський наголосив на важливості посилення протиповітряної оборони, яка залежить від швидкості рішень керівництва країн-партнерів.

Президент України Володимир Зеленський повідомив загальну кількість ворожих ракет і дронів, які російські війська випустили по території України.

“За цю ніч було понад 60 Шахедів і майже 90 ракет різних типів. Цілі російських терористів світ бачить максимально чітко: електростанції та лінії постачання енергії, гребля ГЕС, звичайні житлові будинки, навіть тролейбус. Росія воює проти звичайного життя людей. Мої співчуття родинам та близьким загиблих від цього терору”, – йдеться в коментарі Зеленського до відео з місць ворожих дарів.

Зеленський додав, що у всіх міста, які постраждали від атаки, вже працюють необхідні служби, і запевнив, що ніхто не залишиться без допомоги.

“Триває відновлення постачання електрики. Харків та область, Запоріжжя, Сумщина, Полтавщина, Дніпропетровщина, Одещина, Хмельницький та область, Вінничина, Франківщина – всюди, де це потрібно, від ночі тривають відновлювальні роботи”, – йдеться в повідомленні.

Президент наголосив на важливості посилення протиповітряної оборони, яка залежить від швидкості рішень керівництва країн-партнерів.

“У російських ракет немає затримок, як у пакетів допомоги нашій державі. У Шахедів немає нерішучості, як у деяких політиків. Важливо розуміти ціну затримок і відкладених рішень. Системи Петріот повинні захищати Харків і Запоріжжя, потрібна ППО, щоб захистити людей, інфраструктуру, будинки та греблі. Партнери точно знають, що необхідно. Точно можуть підтримати. Потрібні ці рішення. Життя має бути захищене від цих нелюдей з Москви”, – підкреслив Зеленський.

Раніше повідомлялося, що росіяни влучили в ДніпроГЕС

У Запоріжжі російська ракета влучила в тролейбус

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button