Україна

Зеленський відреагував на скандал із Польщею


Зеленський відреагував на скандал із Польщею

Україна цінує підтримку Польщі та не дасть “жодним політичним миттєвостям” зіпсувати відносини між народами, зазначив глава держави.


Україна та Польща разом стали справжнім щитом Європи – від моря до моря – “і жодної тріщини у цьому щиті бути не може”. Політичним моментам не можна зіпсувати дружбу між країнами. Так президент України Володимир Зеленський відреагував в Twitter на скандал, який зчинився 1 серпня після взаємного виклику послів у МЗС для пояснень.

Глава держави подякував Польщі за підтримку, яку вона надає Україні. Зеленський наголосив, що свобода кожного в Європі міцніша, коли це спільна свобода всіх.
 
“Ми в Європі вміємо обʼєднуватися й захищати наші цінності пліч-о-пліч, незважаючи на жодні сезони та настрої, політичні течії та особисті амбіції. Але зараз бачимо різні сигнали, що політика подекуди намагається бути вище єдності, а емоції – вище фундаментальних інтересів народів”, – сказав він.
 
Президент підкреслив, що Україна бореться за свою свободу і свободу всієї Європи. “І ми вдячні кожному народу, який допомагає. Надзвичайно цінуємо історичну підтримку Польщі…” – зазначив Зеленський.
 
“Ми не дамо жодним політичним миттєвостям зіпсувати відносини між українським і польським народами, а емоціям точно варто охолонути. Свобода й благо наших народів, цінності нашої Європи та перемога над спільним російським ворогом – понад усе”, – підсумував глава держави.

Нагадаємо, міністр канцелярії президента, керівник Офісу міжнародної політики Марцін Пшидач висловився про “невдячність” з боку України за допомогу Польщі.

Через його заяву до МЗС України було запрошено посла Польщі Бартоша Ціхоцького. Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький назвав “помилкою” виклик посла. У відповідь польське міністерство викликало в резиденцію зовнішньополітичного відомства українського посла Василя Зварича.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button