Україна

Зеленський відреагував на промову Байдена


Зеленський відреагував на промову Байдена

Інвестиція США в оборону України гарантує довгострокову безпеку для всієї Європи та світу, запевнив президент.

Президент Володимир Зеленський назвав промову президента США Джо Байдена потужною і запевнив, що разом країни не дозволять знищити свободу і демократію. Про це він написав у Twitter в п’ятницю, 20 жовтня.

“Я вдячний Джозефу Байдену за його потужну промову. Разом ми не дозволимо ненависті знищити свободу, а терористам – демократію. Україна вдячна США за підтримку та непохитну віру в те, що гуманізм, свобода, незалежність і міжнародний порядок, ґрунтований на правилах, мають завжди перемагати”, – написав Зеленський.

Він наголосив, що спільна мета України і США – захистити вільний спосіб життя для “всіх наших народів”, а країни, які протистоять агресії та тероризму, розраховують на лідерство Америки в збереженні спільної свободи.

“Непохитна двопартійна підтримка України в Сполучених Штатах дуже надихає всіх наших воїнів і весь наш народ. Інвестиція США в оборону України гарантує довгострокову безпеку для всієї Європи та світу”, − запевнив Зеленський.

Нагадаємо, у ніч на п’ятницю Джо Байден виступив з відеозверненням до народу США. Він засудив дії ХАМАС і путінської Росії, заявивши, що напади на Ізраїль і вторгнення в Україну мають спільні мотиви.

Байден запевнив, що 20 жовтня надішле до Конгресу терміновий бюджетний запит, щоб допомогти підтримати Ізраїль та Україну.

Раніше ЗМІ повідомили, що запит Байдена може скласти $100 млрд, з яких $60 млрд заплановано для України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button