Україна

Зеленський відкрив Центр захисту прав дитини


Зеленський відкрив Центр захисту прав дитини

Влада, закордонні уряди та міжнародні організації об’єднують свої зусилля заради повернення на батьківщину всіх маленьких українців.

Президент Володимир Зеленський узяв участь у відкритті Центру захисту прав дитини. Про це український лідер повідомив у Telegram у середу, 31 травня.

“Хочеться повернути дітей в Україну, і якнайшвидше, поки вони діти. Це – найважливіше! Під час відкриття Центру захисту прав дитини, який протидіятиме злочинам Росії проти українських дітей, ознайомився з планом дій Bring Kids Back UA”, – написав він.

Він зазначив, що українська влада, закордонні уряди та міжнародні організації об’єднують свої зусилля заради повернення на батьківщину всіх маленьких громадян України.

“Перший крок зроблено: 371 дитина – вдома, в Україні. Хочеться повернути всіх, і, напевне, головний сенс – у назві програми: Bring Kids Back UA. Я нам відверто бажаю повернути всіх дітей додому, в Україну, і повністю підтримую цю програму”, – зазначив президент.

У свою чергу радниця – уповноважена президента з прав дитини та дитячої реабілітації Дарʼя Герасимчук розповіла про блоки, з яких складається план Bring Kids Back UA, повідомляє ОП. Зокрема, це:

  • повернення депортованих Росією українських дітей;
  • розвиток сімейних форм виховання;
  • реінтеграція дітей, повернутих із РФ, організація їх соціалізації та освітні ініціативи;
  • порятунок і захист дітей України;
  • фіксація злочинів та притягнення РФ до відповідальності;
  • міжпарламентська взаємодія;
  • комунікація й публічні заходи та розвиток інфраструктури сімейного виховання.

За кожним із блоків закріплені відповідальні державні органи.

Нагадаємо, у травні Україна повернула 14-річну дівчинку, яку окупанти вивезли в Росію, а також 6-річну дочку захисників Маріуполя.

Україні вдалося повернути додому депортованого хлопчика

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button