Україна

Зеленський: В Україну прибули ще дві системи ППО


Зеленський: В Україну прибули ще дві системи ППО

Президент сказав, що подробиці з цього приводу публічно обговорвати не варто, але отримані системи протиповітряної оборони “збивають усе”.

У вечірньому відеозверненні до українців сьогодні, 2 лютого, президент Володимир Зеленський підбив підсумки дня і повідомив новину, якої давно чекали: в Україну прибули ще дві системи протиповітряної оборони.

На початку звернення президент розповів про засідання Ставки, зокрема зупинився на темі нарощування виробництва українських дронів і снарядів, а також будівницва фортифікацій.

Зеленський також зазначив, що особливу увагу під час засідання приділили Авдіївці, де зараз надзвичайно складно.

Розповідаючи про міжнародну роботу, Зеленський повідомив про розмову з президентом Казахстану, зустрічі з міністрами закордонних справ Канади і Мальти (керівник МЗС Мальти – чинний голова ОБСЄ).

“І головна новина на сьогодні – новина, якої ми всі давно очікували. Заради якої ми на різних рівнях місяцями працювали. Результат – в Україну прибули ще дві системи протиповітряної оборони. Всі подробиці, звичайно, не варто говорити публічно. Але системи, які збивають усе. Будемо захищати регіони. Поки систем іще недостатньо для повного захисту України, але працюємо заради цього щодня”, – сказав президент, завершуючи вечірню промову.

Раніше стало відомо, що Канада передала Україні проєкт безпекової угоди. В Оттаві вважають, що це мають бути саме запевнення, а не гарантії, але проблеми у цьому не бачать.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button