Світ

США виділили на озброєння України 425 млн доларів

США виділили на озброєння України 425 млн доларів

Фото: kongsberg.com

У ЗСУ буде більше ракет для комплексів NASAMS

Більша частина коштів піде на зміцнення протиповітряної оборони України в довгостроковій перспективі, зазначили у Пентагоні.

США виділили 50 пакет військової допомоги для України вартістю 425 млн доларів. Про це повідомив Пентагон у п’ятницю, 3 листопада.

“Сьогодні Міністерство оборони (DoD) оголосило про додаткову допомогу у сфері безпеки для задоволення критично важливих потреб України в галузі безпеки та оборони. Це включає в себе скорочення допомоги у сфері безпеки із запасів Міністерства оборони на суму до 125 млн доларів для задоволення невідкладних бойових потреб України”, – йдеться у повідомленні.

Також виділено 300 млн доларів із коштів Ініціативи сприяння безпеці України (USAI) для зміцнення протиповітряної оборони України в довгостроковій перспективі.

Мова йде про 50 за ліком транш адміністрації Джо Байдена, який буде надано Україні із запасів Пентагону з серпня 2021 року.

У пакет допомоги увійшли:

  • Ракети для ЗРК NASAMS;
  • Боєприпаси для систем HIMARS;
  • Артилерійські снаряди калібру 155 і 105 мм;
  • Протитанкові ракетні комплекси TOW;
  • Протитанкові комплекси Javelin і АТ-4;
  • Понад 3 млн патронів до стрілецької зброї та гранат;
  • Підривні боєприпаси для розчищення перешкод;
  • Протипіхотні боєприпаси M18A1 Claymore;
  • 12 вантажівок для перевезення важкої техніки;
  • Спорядження для холодної погоди;
  • Запасні частини, технічне обслуговування та інше польове обладнання.

Також Україна отримає додаткові боєприпаси з лазерним наведенням для боротьби з безпілотними авіаційними системами.

У Пентагоні додали, що цей пакет використовує 300 млн доларів USAI, наданих відповідно до постійної резолюції, яку нещодавно ухвалив Конгрес, і вичерпує кошти, що залишилися від USAI, які наразі доступні для підтримки України.

“Допомога в забезпеченні безпеки України – це розумна інвестиція в нашу національну безпеку. Це допомагає запобігти більшому конфлікту в регіоні та стримує потенційну агресію в інших місцях, водночас зміцнюючи нашу оборонно-промислову базу і створюючи висококваліфіковані робочі місця для американського народу”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, адміністрація Байдена попросила у Конгресу схвалити 106 млрд доларів на підтримку України, Ізраїлю та для іншої іноземної допомоги, сподіваючись, що така пакетна угода допоможе затвердити всю суму. Водночас у Конгресі хочуть проголосували окремо за такі ініціативи.

Україна отримає допомогу США, але суми можуть бути менші – нардеп

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button