Україна

Зеленський у Нью-Йорку зустрівся з Шольцом


Зеленський у Нью-Йорку зустрівся з Шольцом

Зеленський наголосив, що отримання додаткових систем ППО дасть змогу захистити чорноморські порти та історичну спадщину Одеси.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом у Нью-Йорку. Український лідер поінформував Шольца про ситуацію на лінії фронту та першочергові потреби сил оборони України. Про це у четвер, 21 вересня, пише Офіс президента.

Зазначається, що глава держави подякував ФРН за “вагому довготривалу підтримку України у протидії агресії Росії, окремо відзначивши нещодавні оборонні пакети, надані Німеччиною, та внесок у посилення протиповітряної оборони нашої країни”.

“Подальше її зміцнення особливо важливе для захисту цивільної інфраструктури”, – йдеться у повідомлені. 

Глава держави наголосив, що отримання додаткових потужностей протиповітряної оборони дасть змогу зміцнити захист чорноморських портів та історичної спадщини Одеси.

Також поілтики обговорили ситуацію на лінії фронту й першочергові потреби сил оборони України.

“Окремо приділили увагу підготовці до міжнародної Конференції з питань відновлення України, яка відбудеться в Німеччині”, – йдеться у повідомлені.

Нагадаємо, напередодні новий пакет військової допомоги для України в розмірі 400 мільйонів євро анонсував міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

За даними оборонного відомства ФРН, країна посідає перше місце в Європі та друге місце у світі після США за обсягом допомоги Україні, що становить майже 8 мільярдів євро.

У Німеччині зробили заяву на рахунок ракет Taurus

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button