Україна

Зеленський заявив про юридичну перемогу над Росією


Зеленський заявив про юридичну перемогу над Росією

Глава держави відзначив юридичну битву з Росією, а саме нові ордери від Міжнародного кримінального суду.


Під час вечірнього відеозвернення 25 червня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна офіційно розпочала перемовини з Європейським Союзом щодо членства. Глава держави також відзначив рішення Міжнародного кримінального суду щодо ексміністра оборони РФ Сергія Шойгу і начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова.
 
“Офіційно розпочали перемовини з Євросоюзом щодо членства. Це історичний результат. Ми довго до цього йшли, і зараз першу міжурядову конференцію провели, і точно реалізуємо все, що потрібно, щоб пройтися кожним розділом наших відносин із ЄС і створити договір – договір про вступ України”, – наголосив Зеленський.
 
Президент також відзначив юридичну битву з Росією, а саме нові ордери від Міжнародного кримінального суду.
 
“Шойгу, Герасимов – ваш шлях у Гаагу відкрито. Також є рішення Європейського суду з прав людини щодо відповідальності Росії за все скоєне в нашому Криму проти людей і проти закону. Окупант буде за це відповідати”, – заявив глава держави.
 
Зеленський також наголосив на важливості справедливого миру для України – кроки, щоб була повністю відновлена безпека. 
 
“Після Саміту миру є вже восьмий учасник, який приєднався до спільного комюніке, і ми тільки збільшуємо тиск на Росію заради чесного закінчення цієї війни. І готуємо робочі групи. Вже з липня – нова конкретика заради миру”, – сказав президент.

Нагадаємо, МКС видав ордери на арешт Шойгу і Герасимова. На думку суду, вони несуть відповідальність за напади на цивільні об’єкти України і здійснили злочини проти людяності.

Європейський суд з прав людини оголосив, що Росія винна у систематичних порушеннях прав людини у тимчасово окупованому Криму.

В Україну повернули 90 військовополонених

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button