Україна

Зеленський та командири Азову прибули у Львів


Зеленський та командири Азову прибули у Львів

Виступаючи у Львові, глава держави заявив, що командирами захисників Азовсталі вже час бути вдома.

 
Президент Володимир Зеленський ввечері 8 липня приїхав до Львова разом із командирами захисників Азовсталі, яких він забрав із Туреччини. Про це повідомляє Укрінформ.
 
Виступаючи у Львові, глава держави заявив, що на п’ятисотий день війни Україна повернула додому своїх героїв – командирів підрозділів, які захищали Маріуполь та Азовсталь.
 
“Сьогодні, у 500-ий день війни ми повернули додому, в Україну п’ятьох наших героїв, Героїв України, командирів захисту Маріуполя і “Азовсталі” – Дениса Прокопенка, Святослава Паламаря, Сергія Волинського, Олега Хоменка, Дениса Шлегу. Вони воювали заради України, героїчно воювали, абсолютно. Вони пройшли через російський полон, потім понад 300 днів вони були в Туреччині, їм час бути вдома”, – сказав президент.

Зеленський особисто подякував президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану і турецькій стороні за допомогу у звільненні українців.



Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що з Туреччини в Україну повертаються п’ятеро командирів Азова. Військові перебували в Туреччині після звільнення з російського полону, звідки були повернуті 21 вересня 2022 року. Згідно з домовленостями, до кінця війни п’ятеро командирів Азова мали залишатися в Туреччині під особистими гарантіями захисту і безпеки президента країни Ердогана.

Росія заявила, що повернення командирів захисників Азовсталі є порушенням домовленостей з боку Туреччині та України. Кремль ніхто не ставив до відома про передачу Україні “азовців”.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button