Україна

Зеленський: Світ зараз має показати силу


Зеленський: Світ зараз має показати силу

Президент України зазначив, що на рівні співробітництва з Україною потрібні чергові та показові пакети підтримки.

Президент України Володимир Зеленський звернувся до австралійських чиновників, політологів, експертів та науковців, які спеціалізуються на питаннях геополітики та глобальної безпеки у провідному незалежному аналітичному центрі Австралії – Інституті Лоуї. Про це повідомляє прес-служба президента України.

“Світ зараз має показати силу. Сила потрібна, щоб нарешті поставити крапку в агресії – у здатності агресора до ескалації. На міжнародних майданчиках потрібне чітке і принципове засудження Росії за цю спробу анексії української території, щоб це сильно відрізнялося від того, що було у 2014 році. На рівні держав і союзів держав потрібні нові та жорсткі санкції проти Росії, щоб і цим також ситуація суттєво відрізнялася від 2014-го”, – наголосив Зеленський у відеозверненні.

Президент України зазначив, що на рівні співробітництва з Україною потрібні чергові та показові пакети підтримки, аби агресор бачив: його злочинні дії лише ускладнюють ситуацію для нього.

“Зараз, у час, що має такий сильний зв’язок із минулим, ми маємо історичну можливість створити прецедент, який зробить історію агресій, власне, історією і який навчить будь-яких агресорів, що жодний злочин проти міжнародного права ніколи знову не зійде агресорові з рук. Агресор повинен програти. Саме це дає мир поколінням. Не якісь змови з агресором, не умиротворення агресора, а його програш. Отже, відновлення миру. А отже, Україна має виграти”, – упевнений Зеленський.

Раніше Зеленський повідомив про насильницьку депортацію до РФ 1,6 млн українців.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button