Україна

Зеленський стурбований заявами республіканців щодо допомоги Україні


Зеленський стурбований заявами республіканців щодо допомоги Україні

Глава держави розцінив заяви окремих представників Республіканської партії США як “неоднозначні”.

 
Президент України Володимир Зеленський стурбований “неоднозначними посланнями” від членів Республіканської партії США щодо підтримки Києва. Про це він повідомив в інтерв’ю американському телеканалу CNN, оприлюдненому у п’ятницю, 11 листопада.
 
“Були ці змішані меседжі в американських ЗМІ, зокрема з боку республіканців, що потрібно бути обережнішими щодо підтримки України, і можливо, що у певний момент ця підтримка може бути зменшена. Для нас це дуже тривожний сигнал”, – зазначив глава держави.
 
Головним пріоритетом Києва є збереження двопартійної підтримки з боку США після проведення проміжних виборів, на яких, найімовірніше, більшість у Палаті представників отримають республіканці, додав президент.
 
За його словами, підтримка США має важливе значення для збереження єдності Заходу. Україна потребуватиме підтримки доти, доки “не перестануть прилітати” ракети.
 
“Ми відчуємо і побачимо, коли Росія справді захоче миру. Але ви знаєте, що не можна бажати миру лише на словах”, – наголосив він.
 
Зеленський сказав, що не виключає переговорів щодо розвитку подій.
 
“Крім ультиматумів, я нічого не чув від нинішнього президента РФ. Але я не зачинив двері. Я сказав, що ми будемо готові говорити з Росією, але з іншою Росією. З тією, яка справді готова до миру. З тією, яка готова визнати, що вони окупанти”, – заявив він.
 
Крім того, президент наголосив, що Москва має повернути все – “землю, права, свободу, гроші і найголовніше – справедливість”.
 
Нагадаємо, що у жовтні лідер республіканців у нижній палаті Конгресу Кевін Маккарті попередив: якщо його партія візьме контроль над Палатою представників, Київ більше не отримуватиме “підписані чеки з можливістю вказати якусь суму”. За його поясненням, необхідно переконатися, що “кошти йдуть туди, де вони потрібні”.
 
Ці слова викликали дискусію щодо можливого скорочення економічної та військової допомоги Україні з боку США.
 
Зазначимо, що лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл пообіцяв продовжувати допомагати Україні у її війні, розв’язаній проти неї Росією. Більше того, він закликав надати Україні “додаткову протиповітряну оборону, далекобійну артилерію, а також гуманітарну та економічну підтримку” після ракетних ударів Росії.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button