Україна

Зеленський: США не схвалюють удари по НПЗ


Зеленський: США не схвалюють удари по НПЗ

У США “не позитивно” реагують на удари по російських нафтопереробним заводам, але Вашингтон не може обмежити використання Україною зброї власного виробництва.

Президент Володимир Зеленський підтвердив, що США “не позитивно” ставляться до українських ударів по російських нафтопереробних заводах. Про це він сказав інтерв’ю The Washington Post, яке було обнародуване у п’ятницю, 29 березня.

За словами Зеленського, американський уряд дійсно “не позитивно” поставився до ударів по НПЗ всередині Росії.

При цьому він зазначив, що Україна під час атак використовувала власні безпілотники, додавши, що “ніхто не може сказати нам, що ми не можемо”.

“Вашингтон не міг обмежити використання Україною зброї власного виробництва”, – наголосив президент.

Глава держави вважає, що удари по нафтопереробних заводах країни-агресора є справедливими й Україна припинить їх, лише коли “Росія заплатить ціну”.

Раніше ЗМІ повідомляли, що США закликали Україну припинити атаки на енергетичну інфраструктуру Росії, бо удари дронів по НПЗ нібито можуть призвести до зростання світових цін на нафту. А вже наступного дня БПЛА атакували нафтопереробний завод поблизу міста Новокуйбишевськ Самарської області РФ. Повіомлялося, що там пролунав вибух, а потім розпочалася пожежа.

США відреагували на нові удари по НПЗ Росії

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button