Україна

Зеленський: Щодо ATACMS всі крапки розставлені


Зеленський: Щодо ATACMS всі крапки розставлені

Питання постачання в Україну далекобійних ракет ATACMS вже погоджене. Також український і американський президенти обговорили питання захисту неба.

Домовленості у питанні надання Україні далекобійних ракет ATACMS досягнуто. Про це у відеозверненні в понеділок, 22 квітня, сказав президент Володимир Зеленський за підсумками переговорів з американським лідером Джо Байденом.

Зеленський заявив, що Україна працює із американськими партнерами заради збільшення можливостей Сил оборони.

Він назвав чотири ключові пріоритети у цьому питанні – захист неба, сучасна артилерія, далекобійність і щоб пакети американської підтримки прибули якнайшвидше.

“А сьогоднішній результат – у домовленостях про ATACMS для України всі крапки розставлені. Дякую, пане Президенте! Дякую, Конгресе! Дякую, Америко!” – сказав Зеленський.

Також, за його совами, українська та американська команди почали роботу над двосторонньою безпековою угодою.

“Можемо зробити так, щоб наша угода стала дійсно взірцевою та принесла не лише більше безпеки нашому народу, але й допомогла всій європейській історії рухатись правильно й тільки мирно”, – сказав президент.

Зеленський проінформував про зустріч із делегацією конгресменів обох партій, які прибули до України. Зокрема, на зустрічі обговорювали, яким чином зробити цей рік результативним для України та всієї коаліції “захисників міжнародного порядку”.

З конгресменами та Байденом говорили про підготовку першого Глобального саміту миру у Швейцарії, формат якого та формула став історією успіху.

Нагадаємо, сьогодні Зеленський провів телефонну розмову з Байденом щодо виділення допомоги для України, зокрема, йшлося про вміст майбутнього оборонного пакета.  

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seventeen + three =

Back to top button