Україна

Зеленський розповів про що говорив з новим президентом Аргентини


Зеленський розповів про що говорив з новим президентом Аргентини

Зеленський наголосив, що почув сигнали нового президента Аргентини щодо майбутньої підтримки України, яка бореться проти російської агресії.

Президент України Зеленський провів зустріч із новообраним президентом Аргентини Хав’єром Мілеєм у Буенос-Айресі. Про це у неділю, 10 грудня український лідер повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Президент України зазначив, що аргентинський народ надзвичайно поважає свободу, а це саме те, за що сьогодні борються українці. 

“Сьогодні на площах і вулицях Буенос-Айреса дуже часто звучало слово “свобода” – libertad. І це поєднує нас – Україну та Аргентину. Ми справді цінуємо свободу, ми справді її захищаємо й ми справді готові зміцнювати свободу разом”, – написав голова держави.

Також президент подякував Аргентині за підтримку України. 

“У період війни складно знайти час і пролетіти пів земної кулі. Але ми почули вас, ваші сигнали в парламенті й вашу особисту енергію щодо підтримки України, наших людей, які борються проти російської агресії”, – сказав український лідер.

Глава української держави розповів президентові Аргентини про процес імплементації Української Формули миру і запросив аргентинську сторону до участі в четвертій зустрічі радників із питань національної безпеки та зовнішньої політики щодо її реалізації в січні 2024 року та в підготовці першого установчого Глобального саміту миру.

Сторони також обговорили наступні кроки в підготовці саміту Україна – Латинська Америка, який дасть змогу відкрити нову сторінку у відносинах України з державами регіону.

Окрему увагу співрозмовники приділили розвитку двосторонньої співпраці в низці сфер.

Мілей склав конституційну присягу. Після цього відбулася передача атрибутів влади новому главі Аргентини.
 
Після завершення інавгурації Зеленський разом з іншими представниками іноземних держав узяв участь у церемонії привітання Мілея зі вступом на посаду, яка відбулася в Будинку уряду Аргентини. Президент України також неформально поспілкувався з главами держав та урядів іноземних країн.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button