Україна

Зеленський розповів підсумки проведеної Ставки


Зеленський розповів підсумки проведеної Ставки

Голова держави заслухав від нових військових командувачів доповіді про ситуацію на фронті.

Забезпечення всіх підрозділів українських військових снарядами, дронами та засобами РЕБ – одна з умов захисту від російського терору. Про це розповів у своєму вечірньому зверненні президент Володимир Зеленський в понеділок, 12 лютого. 

Він зазначив, що заслухав під час сьогоднішньої Ставки від нових військових командувачів доповіді про ситуацію на фронті. За його словами, окрема доповідь була про ситуацію на півдні, зокрема в Херсонській області.

“Був детальний звіт щодо захисту критичної інфраструктури – енергетики, об’єктів теплопостачання, водопостачання. Усього того, що є незмінною мішенню для російських ракет і дронів. Щоб додати більше захисту, додаємо більше сили, більше можливостей нашим мобільним вогневим групам. Збільшимо й кількість таких груп. Вони є однією з основ нашого захисту від російського терору, і я вдячний усім, хто служить у мобільних вогневих групах, тренує їх і допомагає”, – наголосив голова держави.

Зеленський також заслухав доповідь про забезпечення всіх підрозділів снарядами, дронами і РЕБ.

“Кожен в Україні, хто може виробляти ефективні системи радіоелектронної боротьби, заслуговує на повне державне сприяння на всіх рівнях: і на центральному – від уряду, і в кожному регіоні, де є такий потенціал. Я вдячний усім представникам, зокрема, місцевої влади та кожному українському підприємцю, усім українським розробникам, які розвивають таке виробництво – системи РЕБ”, – резюмував лідер країни.

Нагадаємо, голова Мінцифри України Михайло Федоров повідомив, що в українських військових незабаром з’являться дрони з технологією штучного інтелекту.

Раніше Федоров заявив, що Україна масово випускатиме аналог дрона Ланцет, і вже є бойові застосування таких безпілотників.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button