Україна

Зеленський призначив представника у Дорадчу групу із відбору суддів КС


Зеленський призначив представника у Дорадчу групу із відбору суддів КС

Глава держави призначив члена Дорадчої групи експертів, яка відбиратиме кандидатів у Конституційний суд.


Президент України Володимир Зеленський призначив свого представника до першого складу Дорадчої групи експертів з відбору суддів Конституційного суду України. Про це йдеться на сайті глави держави.
 
Відповідно указу №691/2023 від 16 жовтня членкинею Дорадчої групи експертів стала директорка Навчально-наукового інституту права Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Оксана Васильченко, за її згодою.
 
Також за цим указом її заступником обрано завідувача кафедри теорії права Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Ігоря Процюка.

Нагадаємо, 17 серпня Зеленський підписав закон, що регламентує відбір суддів Конституційного суду, який є важливим для початку переговорів про вступ у ЄС. 

20 серпня набув чинності закон щодо уточнення положень про конкурсний відбір кандидатур на посаду судді КСУ.

 
Згідно з цим законом протягом шести років кандидатів до КС відбиратиме Дорадча група експертів, до якої входять шість осіб: одна особа, призначена президентом, одна особа, призначена Верховною Радою, одна особа, призначена з’їздом суддів (до першого складу Дорадчої групи експертів замість з’їзду призначення здійснює Рада суддів), одна особа, призначена Кабінетом міністрів за пропозицією Венеціанської комісії, дві особи, призначені урядом за пропозиціями міжнародних та іноземних організацій.

Жоден суддя Конституційного суду не подав декларацію за 2022 рік – НАЗК

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button