Україна

Зеленський призначив главу місії України при НАТО

Президент України Володимир Зеленський Наталію Галібаренко главою місії України при НАТО. Відповідний указ розміщений на сайті Глави держави, повідомляє 1News.

Галібаренко до липня 2020 року була послом України у Великобританії.

Посада глави місії України при НАТО вакантна із серпня 2019 року. До цього її обіймав Вадим Пристайко, який з 20 липня 2020 року поїхав послом у Великобританію.

У 2016 році на прийомі у Королеви Великобританії  Галібаренко потрапила у неприємну ситуацію. На думку користувачів соціальних мереж, дипломат одяглася надто яскраво і не по етикету.

На прийом до Єлизавети Галібаренко з’явилася в синьо-білій сукні з квітковим забарвленням, піджаку і яскравому капелюшку.

колаж з Facebook

У квітні 2019 року відбувся умисний напад на службовий автомобіль посла України у Великій Британії Наталії Галібаренко, який стояв припаркованим біля будівлі посольства.

Після виклику поліції автомобіль нападника заблокували. Втім, незважаючи на дії поліції, нападник здійснив повторний таран автомобіля посла.

У відповідь поліцейські були змушені відкрити вогонь по автомобілю нападника. Його затримали та доставили у відділок поліції. Ніхто зі співробітників посольства не постраждав. Особа та мотив злочину встановлює поліція.

За повідомленнями в соціальних мережах, пролунало до десяти пострілів. Скотленд Ярд підтвердив, що поліцейські застосували зброю, але поранених не зафіксовано.

Back to top button