Україна

Зеленський прибув з візитом до Румунії


Зеленський прибув з візитом до Румунії

Румунія – наш добрий сусід, який підтримав Україну у найскрутнішу мить і чия підтримка з часом лише зростає, підкреслив президент.

Президент України Володимир Зеленський вперше з початку російської повномасштабної агресії прибув з офіційним візитом до Румунії. Про це глава держави повідомив у Telegram у вівторок, 10 жовтня.

Він зазначив, що Румунія – наш добрий сусід, який підтримав Україну у найскрутнішу мить і чия підтримка з часом лише зростає.

Зеленський проведе зустріч з президентом Румунії Клаусом Йоханнісом. Заплановано великий спектр тем для переговорів.

“Передусім Україна вдячна Румунії за щиру та масштабну допомогу, яка значно посилює наш захист. А також – за максимально конструктивну солідарність, яка дає нашим країнам змогу разом бути вагомими донорами безпеки для світу, зокрема продовольчої. Ми вже налагодили співпрацю, яка підтримує стабільність багатьох інших народів, і можемо її ще розширити”, – написав Зеленський.

За його словами, буде вестись мова про подальшу безпекову взаємодію, розвиток авіаційної та інших оборонних коаліцій, посилення української ППО, загальну архітектуру безпеки в регіоні Чорного моря та відносини з нашими партнерами.

“Цей візит принесе користь обом нашим народам”, – підкреслив Володиир Зеленський.

Напередоні стало відомо, що Зеленський відвідає Румунію. Про це повідомили в канцелярії президента Румунії Клауса Йоханніса. Серед запланованих тем для переговорів було вказано питання “повного дотримання прав осіб, які належать до національних меншин”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button