Україна

Зеленський прибув з візитом до Німеччини


Зеленський прибув з візитом до Німеччини

У Берліні президент України зустрінеться з канцлером Олафом Шольцем. Планується підписання угоду з безпеки між ФРН і Україною.

Президент України Володимир Зеленський розпочав візит до країн Західної Європи. Про це він повідомив у Telegram в п’ятницю, 16 лютого.

“Попереду два важливі дні. Заплановані зустрічі з партнерами в Німеччині та Франції, нові домовленості та участь у Мюнхенській безпековій конференції. Нова архітектура безпеки для України, нові можливості. Робимо все, щоб якнайшвидше закінчити війну на справедливих українських умовах та забезпечити надійний мир”, – написав глава держави.

У свою чергу німецький журнал Der Spiegel повідомив, що Зеленський прибув до Берліна. Приблизно о 12:00 він відвідає Федеральну канцелярію для зустрічі з Олафом Шольцем. Планується підписання угоду з безпеки між ФРН і Україною. Після цього Зеленський і Шольц проведуть прес-конференцію.

Також сьогодні Зеленський зустрінеться із президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром.

У другій половині дня Володимир Зеленський відвідає Париж, де він має намір підписати угоду про безпеку з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Раніше на поточному тижні ЗМІ повідомили, що Зеленський незабаром відвідає Париж та Берлін. Він спробує заручитися більшою військовою підтримкою на тлі проблем з фінансуванням від США.

А напередодні Зеленський підтвердив, що відвідає Німеччину та Францію.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button