Україна

В Україні прогнозують дефіцит електрики впродовж дня


В Україні прогнозують дефіцит електрики впродовж дня

Енергетики закликають українців зменшити користування потужними електроприладами, зокрема обігрівачами та кондиціонерами.

В український енергосистемі буде спостерігатися дефіцит електроенергії впродовж дня у четвер, 18 січня. Про це повідомило Укренерго.

“Диспетчерський центр Укренерго сьогодні прогнозує незначний дефіцит з 8:00 до 20:00 на рівні близько 3%. Введення графіків обмеження споживання не планується”, – йдеться у повідомленні.

Вказано, що впродовж останніх днів в Україні спостерігається тенденція максимального зростання споживання переважно в ранкові години. Цьому сприяє збереження високого інерційного споживання, яке зумовлене зниженням температури надвечір та вночі.

“Протягом дня, особливо з 9:00 до 19:00, дуже важливою є допомога споживачів – зменшення користування потужними електроприладами, зокрема обігрівачами та кондиціонерами. Це дозволить зменшити зростання рівня споживання. Відповідно зменшиться і навантаження на електростанції. Споживайте електроенергію ощадливо”, – просять енергетики

Разом з тим електростанції виробляють достатньо електроенергії для забезпечення споживачів. При цьому два енергоблоки великих ТЕС минулої доби були виведені в аварійний ремонт. Тривають відновлювальні роботи також на інших електростанціях.

Сьогодні Україна здійснює імпорт електроенергії з Польщі, Словаччини, Румунії та Молдови загальним обсягом 2535 МВт·год з максимальною потужністю в окремі години до 421 МВт. Експорт не ведеться.

На ранок через негоду залишаються знеструмленими сім населених пунктів в Кіровоградській області. Ремонтні бригади обленерго працюють над відновленням енергоживлення.

Через інші технічні причини та бойові дії знеструмлено 372 населених пункти. Через технічні порушення є знеструмлені споживачі в  Сумській, Миколаївській, Харківській, Херсонській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

Нагадаємо, 17 січня Укренерго також попереджало про дефіцит в енергосистемі. Тоді він складав до 5% протягом доби.

А раніше Міненерго заявило про рекордне обледеніння електромереж. Найскладніша ситуація була у Кіровоградській області.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button