Україна

Зеленський прибув до Словаччини


Зеленський прибув до Словаччини

Плануються переговори про конкретну оборонну підтримку та євроатлантичну інтеграцію України, зазначив президент.

Президент України Володимир Зеленський прибув з офіційним візитом до Словаччини після того, як побував у Болгарії та Чехії. Про це глава держави повідомив у Telegram в п’ятницю, 7 липня.

Зеленський планує зустрітися у Братиславі з президентом Словаччини Зузаною Чапутовою, премʼєр-міністром Людовітом Одором та головою Національної Ради Борисом Колларом.

“Разом із нашим надійним сусідом говоримо про конкретну оборонну підтримку та євроатлантичну інтеграцію України, саміт НАТО та формула миру, двостороннє співробітництво, енергетичну безпеку”, – написав Зеленський.

Нагадаємо, 6 липня Володимир Зеленський відвідав столицю Болгарії Софію. Він провів переговори з президентом Руменом Радевим, премʼєр-міністром Ніколаєм Денковим, а також урядовцями, парламентарями, політиками та журналістами. Було підписано спільну декларацію щодо євроатлантичної інтеграції України.

У Чехії Зеленський зустрівся із президентом Петром Павелом та прем’єром Петром Фіалою. За підсумками переговорів Чехія оголосила про військову допомогу Україні і навчання пілотів на винищувачах F-16.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button