Україна

Зеленський провів зустріч з представниками Вселенського патріархату


Зеленський провів зустріч з представниками Вселенського патріархату

В Україні очікують на візит патріарха Варфоломія. Це дуже важливо для нашої держави, зазначив Володимир Зеленський.

Президент Володимир Зеленський провів зустріч із делегацією Вселенського патріархату. Про це повідомила пресслужба українського лідера у середу, 28 серпня.

Вказано, що до складу делегації увійшли: митрополит Української православної церкви Канади, архієпископ Вінніпезький Іларіон, митрополит Пісідійський Іов, патріарший диякон Епіфаній та екзарх Вселенського патріарха в Україні єпископ Михаїл. 

Президент зазначив, що держава робить усе можливе для подолання викликів, які постали перед церквою в Україні.

“Зрозуміло, що це виклики не одноденні й не сьогодні вони з’явилися. Ми зі свого боку будемо робити все, щоб у цьому напрямі справді також була стабільність і був мир. Для нас це дуже важливо”, – заявив Зеленський.

Представники Вселенського патріархату запевнили, що церква та Вселенський патріарх Варфоломій і надалі молитимуться за Україну та підтримуватимуть її.

“Щоб на українській землі запанував справедливий мир. І щоб також запанував мир і в українському православ’ї. Наша місія тут – засвідчити любов і підтримку. І що ми разом із вами, що ми будемо співпрацювати в усіх цих питаннях для добра українського народу”, – сказав архієпископ Іларіон.

Президент нагадав, що в Україні очікують на візит патріарха Варфоломія. Він наголосив, що це дуже важливо для нашої держави.

Нагадаємо, в Україні прийняли закон, який передбачає заборону Російської православної церкви (РПЦ) в Україні. Також ця заборона поширюється на організації, що пов’язані з РПЦ, серед них і УПЦ МП.

Також стало відомо, що Володимир Зеленський провів телефонну розмову з патріархом Варфоломієм.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × 3 =

Back to top button