Україна

Зеленський провів зустріч з главою МЗС Канади


Зеленський провів зустріч з главою МЗС Канади

Глава держави подякував за лідерську роль Канади у роботі Міжнародної коаліції за повернення примусово переміщених українських дітей.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із міністром закордонних справ Канади Мелані Жолі. Про це повідомила пресслужба глави держави у п’ятницю, 2 лютого.

“Ми високо цінуємо особливе ставлення Канади, її потужну фінансову, військову та гуманітарну допомогу, яка надається Україні з перших днів агресії. Це свідчить про справді міцні відносини та партнерство. Також хочу подякувати за рішення уряду Канади про виділення наступного пакета військової допомоги. Це зміцнює наші Збройні сили для ефективної боротьби з агресором”, – заявив президент.

Зеленський поінформував міністра про заходи з реалізації Формули миру та підготовки й проведення Глобального саміту миру.

Окремо він подякував за лідерську роль Канади в роботі Міжнародної коаліції за повернення примусово переміщених українських дітей, засідання якої відбудеться сьогодні в Києві за співголовування Жолі та керівника ОП Андрія Єрмака.

“Для нас повернення всіх українських громадян, включно з дітьми, залишається одним із ключових пріоритетів. Ми вдячні Канаді за вагому роль у створенні Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, що допоможе всім нашим дітям невдовзі повернутися на батьківщину”, – зазначив глава держави.

Сторони також обговорили підготовку двостороннього документа з Канадою про безпекові гарантії Україні, щоб укласти його вже невдовзі.

Також були скоординовані кроки щодо подальшого діалогу України і Канади на найвищому рівні та в межах міжнародних організацій.

Як відомо сьогодні міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі прибула до Києва й анонсувала започаткування коаліції для повернення українських дітей.

Вона вона запевнила у непохитності підтримки України і зазначила, що Канада вже надала допомогу в розмірі 9,5 млрд доларів, зокрема 2,4 млрд доларів у вигляді військової допомоги.

Раніше стало відомо, що Канада передала Україні проєкт безпекової угоди. В Оттаві вважають, що це мають бути саме запевнення, а не гарантії, але проблеми у цьому не бачать.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button