Україна

Зеленський провів зустріч із прем’єром Катару


Зеленський провів зустріч із прем’єром Катару

Цей візит став важливим проявом підтримки та солідарності Катару з Україною, зазначив президент.

Президент Володимир Зеленський зустрівся в Києві з прем’єр-міністром, міністром закордонних справ Катару шейхом Мухаммадом бін Абдулрахманом Аль Тані. Про це повідомила пресслужба українського лідера в п’ятницю, 28 липня.

Під час зустрічі президент наголосив на важливості першого візиту катарського високопосадовця до України.

“Цінуємо цей візит і вважаємо його важливим проявом підтримки та солідарності Катару з нашою державою. Щиро вдячні за всю отриману від Катару допомогу”, – сказав Зеленський.

Він розповів шейху про щоденні ракетні удари Росії по Одесі, спроби зруйнувати історичний центр міста, що перебуває під охороною ЮНЕСКО, та цивільну портову інфраструктуру.

Вони обговорили подальші кроки гарантування глобальної продовольчої безпеки та продовження безпечного функціонування зернового коридору. Особливу увагу було приділено питанням реалізації української Формули миру та плану відновлення нашої держави.

“Глава держави окремо наголосив на можливостях для катарських інвестиційних фондів і ділових кіл брати участь в імплементації конкретних програм розвитку та відновлення нашої країни”, – йдеться в повідомленні.

Раніше стало відомо, що Катар виділяє Україні $100 млн допомоги. Гроші будуть використані у відновленні медичного забезпечення, освіти, гуманітарному розмінуванні та інших важливих проєктах.

Також ЗМІ повідомляли, що Росія просуває план постачання зерна в Африку і витіснення України зі світового ринку після припинення зернової угоди. До цієї схеми начебто мав бути причетний і Катар.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button