Світ

Софія відреагувала на заяву президента Хорватії, що Болгарія “на дні”

Софія відреагувала на заяву президента Хорватії, що Болгарія на дні

Президент Хорватії Зоран Міланович

Болгарське МЗС викликало хорватського посла та наголосило, що подібні висловлювання неприйнятні.

Болгарія – “найбільш неуспішна” країна ЄС у питанні використання європейських коштів і “рятує” від такого звання Хорватію, заявив проросійський президент Хорватії Зоран Міланович. Ця заява спровокувала дипломатичний скандал, повідомляє Vecernji List.

Хорватський лідер, говорячи про ефективність розпорядження європейськими коштами, заявив, що Хорватія у цьому питанні “на дні”. Серед країн ЄС гірші справи тільки у Болгарії.

“Ми щоденно молимося, щоб з Болгарією нічого не трапилось, тому що так є хтось, хто у цьому списку останній, а Хорватія друга з кінця”, – зіронізував Міланович.

Офіційна Софія після цієї заяви викликала хорватського посла та наголосила, що подібні висловлювання неприйнятні і не відповідають рівню двосторонніх відносин між Хорватією і Болгарією. У МЗС Болгарії додали, що обрали пом’якшену реакцію на заяви Мілановича через повагу до добрих відносин з урядом Хорватії та міністром закордонних справ.

МЗС Хорватії вийшло із заявою-вибаченням, де наголосили, що дружні відносини двох країн є сильними та послідовними.

Як відомо, 17 квітня в Хорватії відбулися дострокові вибори у парламент. Близько 3,7 мільйона виборців обирали між більш ніж двома тисячами кандидатів.

Владна консервативна партія Хорватії перемагає на виборах

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button