Україна

Зеленський провів зустріч із генсеком Ради Європи

Зеленський провів зустріч із генсеком Ради Європи

Фото: president.gov.ua

Зеленський зазначив, що дуже важливо показати результати тих звірств, які окупанти робили на території України.

 

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із генеральним секретарем Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич, яка перебуває з візитом в Україні. Про це повідомляє Офіс президента.

 

Глава держави відзначив швидке й ефективне реагування Ради Європи на агресію РФ проти України.

 

“Хочу подякувати за те, що Рада Європи стала першою міжнародною організацією, яка виключила Росію зі свого складу за її дії”, – зазначив Зеленський.

 

Він обговорив з Марією Пейчинович-Бурич конкретні шляхи підтримки України з боку Ради Європи. Серед обговорюваних тем – ініціативи створення групи юридичних експертів, які сприятимуть Офісу генерального прокурора, а також початок нової онлайн-платформи Cities4Cities для підтримки місцевих громад в Україні.

 

Також обговорювалися шляхи моніторингу ситуації з боку Ради Європи у сфері захисту прав людини на тимчасово окупованих територіях.

 

“Всі грубі порушення прав людини російською окупаційною адміністрацією на тимчасово окупованих територіях України мають фіксуватися і надалі – каратися”, – наголосив Зеленський.

 

Він зазначив, що дуже важливо показати результати тих звірств, які окупанти робили на території України.

 

Президент окремо закликав Раду Європи докласти всіх можливих зусиль для того, щоб зупинити незаконну депортацію РФ громадян України з тимчасово окупованих районів і зон бойових дій, а також спільно з іншими міжнародними партнерами забезпечити вивезення українців з території країни-агресора.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button