Україна

Зеленський провів засідання РНБО щодо військкомів


Зеленський провів засідання РНБО щодо військкомів

Під час перевірки військкоматів були виявлені випадки корупції, які становлять загрозу національній безпеці України, зазначили в ОП.

Президент Володимир Зеленський провів засідання Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України, під час якого було заслухано результати перевірки військкоматів. Про це повідомила його пресслужба у п’ятницю, 11 серпня.

Вказано, що з доповідями виступили директор ДБР Олексій Сухачов, голова СБУ Василь Малюк, міністр МВС Ігор Клименко, генпрокурор Андрій Костін, голова НАЗК Олександр Новіков і директор НАБУ Семен Кривонос.

“Під час перевірки територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) правоохоронними органами були виявлені випадки корупції, зокрема під час проведення загальної мобілізації, які становлять загрозу національній безпеці України та підривають довіру до державних інституцій”, – йдеться у повідомленні.

У зв’язку з цим РНБО рекомендувала головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному призначити на посади керівників обласних ТЦК офіцерів, які безпосередньо беруть участь у бойових діях, після проходження ними перевірки СБУ.

А Офісу генпрокурора спільно з НАЗК і ДБР рекомендовали вжити додаткових заходів із протидії вчиненню корупційних правопорушень посадовцями ТЦК.

Раніше стало відомо, що НАЗК перевіряє спосіб життя понад сотні військкомів. При цьому підозри повідомили для 21 особи. Вісім обвинувальних актів щодо 16 осіб спрямовано до суду.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button