Україна

Зеленський провів розмову з президентом Парагваю


Зеленський провів розмову з президентом Парагваю

Президент Парагваю наголосив на підтримці України, яку він висловлював раніше у своїй інавгураційній промові та у виступі на сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Президент України Володимир Зеленський провів розмову в режимі відеоконференції з президентом Республіки Парагвай Сантьяго Пеньєю Паласіосом. Про це повідомляє пресслужба президента.

“Я дякую вам за підтримку України, нашого суверенітету й територіальної цілісності на рівні Організації Об’єднаних Націй, за підтримку наших резолюцій”, – сказав Зеленський парагвайському колезі.

Президенти обговорили ситуацію на Близькому Сході, і Зеленський зазначив, що Україна готова допомогти Парагваю в евакуації громадян із сектора Газа.

Зеленський також поінформував Сантьяго Пенью Паласіоса про зустрічі на рівні радників із питань національної безпеки та політичних радників лідерів держав щодо обговорення пунктів Формули миру і наголосив, що наша держава планує провести глобальний саміт з імплементації Формули, а також запросив Парагвай долучитися до його підготовки.

Крім того, президент України запросив президента Парагваю долучитися до саміту української гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine, який відбудеться в Києві 25 листопада.

Лідери двох країн обговорили подальші кроки щодо розширення співпраці між Україною та Парагваєм, а також поглиблення відносин нашої держави з іншими країнами Латинської Америки.

Президент Парагваю наголосив на підтримці України, яку він висловлював раніше у своїй інавгураційній промові та у виступі на сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Раніше повідомлялося, що Зеленський провів переговори з лідером Індонезії  і запевнив, що Україна готова відновити постачання сільськогосподарської продукції в Індонезію.

Нагадаємо, що 8 листопада Зеленський зустрівся з міністром транспорту США Пітом Буттіджеджом, який прибув до України з робочим візитом.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button