Україна

Навчання українських військових у Чехії продовжили на рік


Навчання українських військових у Чехії продовжили на рік

Це дозволить залишатися в Чехії не лише військовим із України, а й військовослужбовцям із країн ЄС та НАТО, які зможуть тренувати українських військових у Чехії.

Нижня палата парламенту Чехії схвалила пропозицію чеського уряду про продовження навчання українських військових на території країни у наступному році. Про це повідомило  Radio Prague International.

Повідомляється, що це дозволить залишатися в Чехії не лише військовим із України, а й військовослужбовцям із країн ЄС та НАТО, які зможуть тренувати українських військових у Чехії.

За продовження підготовки українських військових у Чехії проголосували 129 депутатів із 150, а для ухвалення рішення достатньо було 101 голосу.

Зазначається, що лідер депутатського опозиційного руху Свобода і пряма демократія Радим Фіала разом із десятьма депутатами-членами його партії безуспішно намагалися відхилити продовження військових навчань.

Міністр оборони Яна Чернохова повідомила, що близько 3500 українських військових уже пройшли навчання в Чехії, а ще 500 пройшли тренінги у чеських інструкторів у Польщі.

Раніше повідомлялося, що чехи за день зібрали $133 тис. на гелікоптер для ЗСУ. Збір коштів на Black Hawk для України був приурочений до 34-ї річниці Оксамитової революції в країні.

“За допомогу Україні”: Німеччина передала Чехії 14 танків Leopard 2

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button