Україна

Зеленський провів розмову з Ердоганом


Зеленський провів розмову з Ердоганом

Зеленський наголосив, що через дії Росії світ знову опинився на порозі продовольчої кризи. Спільними зусиллями світ має відвернути глобальну продовольчу катастрофу

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, про що повідомив на офіційних сторінках у соцмережах.

“Провів телефонну розмову з Президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Подякував за плідну зустріч у Стамбулі 7 липня та принципову позицію Туреччини щодо членства України в НАТО. Ми скоординували зусилля щодо відновлення роботи Чорноморської зернової ініціативи. Розблокування “зернового коридору” є абсолютним пріоритетом. Обговорили реалізацію #ФормулаМиру. Попросив Президента Ердогана сприяти поверненню українських ув’язнених, зокрема кримських татар”, – йдеться у повідомленні.

Зеленський наголосив, що через дії Росії світ знову опинився на порозі продовольчої кризи.

“Загроза голоду нависла загалом над 400 мільйонами людей у багатьох країнах Африки та Азії. Спільними зусиллями ми маємо відвернути глобальну продовольчу катастрофу”, – сказав президент.
 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button