Україна

Зеленський провів переговори з главою Євроради


Зеленський провів переговори з главою Євроради

Головними питаннями стали подальші кроки на шляху до фактичного початку переговорів про вступ України в ЄС.

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем. Про це український лідер повідомив у Telegram у вівторок, 19 березня.

Вказано, що розмова відбулась напередодні засідання Європейської рад

“Насамперед обговорили подальші кроки на шляху до фактичного початку переговорів про вступ України в ЄС, а також подальшу всебічну підтримку України з боку ЄС”, – написав Зеленський.

Він подякував Мішелю за вчорашнє затвердження Радою ЄС рішення про виділення 5 млрд євро на зброю для України в межах Європейського фонду миру. Також були розглянуті можливі шляхи збільшення постачання в Україну артилерійських боєприпасів.

“Обговорили важливість продовження дії автономних торговельних преференцій для України ще на один рік. Підкреслив, що продовження режиму лібералізації торгівлі з ЄС є критичним чинником підтримки української економіки під час війни”, – додав глава української держави.

Нагадаємо, тиждень тому Єврокомісія затвердила проєкт переговорної рамки з Україною. Про це повідомив виконавчий віцепрезидент ЄК Марош Шефчович у Страсбурзі.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button