Україна

Зеленський про заяву Лукашенка щодо припинення постачання енергоресурсів – Вирішують політики, а страждають люди – 1News

Президент України Володимир Зеленський
Офіс Президента

Президент зазначив, що від обмеження товарообігу насамперед постраждають люди

Якщо є бажання перейти у кам’яний вік, можна діяти так – щось заборонить Білорусь, заборонить тоді і Україна. Вирішують завжди політики, а страждають люди. Про це президент України Володимир Зеленський заявив під час спільної пресконференції із президентом Франції Емманюелем Макроном. Трансляцію вів “Перший Незалежний”.

Так глава держави відреагував на заяву білоруського лідера Олександра Лукашенка, який говорив, що у випадку ескалації конфлікту між Києвом і Москвою Білорусь припинить постачання палива і електроенергії в Україну.

1News за темою: Лукашенко заявив, що добре ставився до Зеленського, але потім зрозумів, що у нього поїхав дах

“Людина сказала ці слова, і як ми повинні на це реагувати? Я вам скажу, як я відреагував. Я попросив надати мені статистику товарообміну між нашими державами – Україною і Білоруссю. Товарообіг у нас 6 млрд. Із них 1,5 млрд експортує Україна у Білорусь, 4,5 млрд експортує Білорусь в Україну. Тобто якщо країни починають обмежувати торгівлю одна з одною, хто від цього страждає? У даному випадку точно постраждають просто люди. Якщо є бажання у кам’яний вік перейти, можемо робити так – щось заборонить Білорусь, заборонить тоді і Україна. Але хто страждає? Вирішують завжди політики, а страждають, на жаль, люди. Тим більше, що ви бачите, що у товарообігу 6 млрд точно не Україна виграє”, – сказав Володимир Зеленський.

1News за темою: Лукашенко назвав Зеленського безголовою й “аморфною” людиною, в якої немає стрижня

Нагадаємо, Олександр Лукашенко заявив, що у випадку ескалації конфлікту між Києвом і Москвою Білорусь припинить постачання палива і електроенергії в Україну.

Нагадаємо, нещодавно Олександр Лукашенко спростував імовірність участі білоруської армії у військових діях проти України. Тоді він сказав, що такого ніколи не буде.

Раніше він затвердив рішення щодо охорони державного кордону органами прикордонної служби у 2022 році. У документі йдеться про посилення охорони кордону з Україною.


Джерело

Back to top button