Україна

Зеленський пояснив заяву Буданова про наступ ворога з півночі


Зеленський пояснив заяву Буданова про наступ ворога з півночі

Глава держави запевнив, що на Харківщині зроблено серйозну роботу, аби унеможливити потужний наступ російських військ з півночі.

Президент Володимир Зеленський пояснив, що керівника ГУР Кирила Буданова “трохи не так зрозуміли” стосовно заяви щодо загрози російського наступу з півночі. Про це глава держави заявив під час пресконференції у понеділок, 15 липня.

“Після цієї заяви я зателефонував генералу Буданову, і він сказав, що його трохи не так зрозуміли. Ми розуміємо, що наступи можуть бути… просто можуть бути. Вважаю, що на Сході найскладніша ситуація, на мою думку та на думку командування ЗСУ”, – зазначив Зеленський.

Він також зауважив, що на Харківщині зроблено серйозну роботу, щоб унеможливити потужний наступ з півночі.

Окрім того, на його переконання, зупинка просування російських сил на Харківщині дозволила затягнути туди війська з різних куточків, що стояли вздовж російсько-українського кордону. Своєю чергою, це унеможливило накопичення угруповання на інших ділянках.

Нагадаємо, керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Кирило Буданов днями заявив, що ситуація з атаками Росії на Україну з півночі загострюється.

На запитання, йдеться про Сумський чи Чернігівський напрямок, керівник ГУР відповів: “Якщо я почну відповідати на це запитання, ми з вами ще спровокуємо паніку”.

“Скажімо так: проблеми є, у них є тенденція до загострення”, – додав він.

Як відомо, в останні місяці росіяни безупинно атакують на Донбасі і поступово протискають оборону ЗСУ. Також з 10 травня Росія відкрила новий фронт у Харківській області. Після початкових успіхів, війська РФ зазнали великих втрат і “загрузли” у Вовчанську.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button