Україна

Зеленський пояснив необхідність іноземного озброєння – новини

Президент України Володимир Зеленський


Фото з відкритих джерел

Україна нарощує рівень обороноздатності і можливостей армії

Усе озброєння, яке постачається західними партнерами в Україну, необхідне для захисту. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час брифінгу з премʼєр-міністром Нідерландів Марком Рютте.

“Після того, як частина наших територій була окупована, ми нарощуємо рівень нашої обороноздатності і можливостей нашої армії […] Для нас дуже важливо, що вся ця зброя – це все для захисту. Ми думаємо тільки про мир”, – висловився очільник держави.

При цьому він запевнив, що Україна більше не віддасть жодної ділянки своєї території. “Тому у нас підготовлений окремий список того, що необхідно нашій армії”, – сказав Зеленський, нагадавши про підписання указу про збільшення протягом чисельності української армії.

“Я вважаю, що ми зробимо це швидше, збільшимо нашу професійну контрактну армію […] це зрозумілі кроки, тому це питання саме про стримування, крім дипломатичних кроків, які робимо не тільки ми, а й лідери європейських держав. Вони спілкуються з РФ в тих чи інших форматах, і готують перелік важливих санкцій”, – зазначив президент.

Новини за темою: Польща заявила про готовність надати Україні оборонне озброєння

Нагадаємо, 1 лютого президент України Володимир Зеленський під час виступу у Верховній Раді підписав указ про зміцнення обороноздатності держави протягом наступних трьох років. Серед іншого в документі йдеться про зростання зарплат військових та перехід до професійної армії.


[ad_2]
Source link

Back to top button