Україна

Зеленський повідомив, що Канада допоможе Україні відновити Каховську ГЕС


Зеленський повідомив, що Канада допоможе Україні відновити Каховську ГЕС

Президент у п’ятницю, 22 вересня, зустрівся з прем’єр-міністром Канади: Трюдо оголосив про надання Україні нового пакету допомоги.

Канада має намір допомогти Україні відновити Каховську ГЕС та реконструювати Канівську гідроелектростанцію. Про це у неділю, 24 вересня, заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляючи про результати свого візиту до Канади. 

Він відзначив, що за тиждень була підписана низка економічних домовленостей з США та Канадою. За його словами, це показник того, що ці країни зацікавлені у співпраці з Україною.

“Ми маємо економічні домовленості – і з урядами, і бізнесом. Є рішення про зону вільної торгівлі з Канадою. У Вашингтоні – меморандум щодо взаємодії в енергетиці. В Оттаві – домовленість щодо відновлення Каховської ГЕС та реконструкції Канівської. Очевидний інтерес великих компаній і США, і Канади працювати в Україні”, – сказав глава держави.

Як ми вже писали, президент США Джо Байден затвердив новий пакет допомоги для України. До нього увійдуть, зокрема увійдуть артилерія, снаряди та протитанкова зброя.

Україна та США спільно вироблятимуть зброю – президент

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button