Україна

Зеленський повідомив про скорочення втрат ЗСУ


Зеленський повідомив про скорочення втрат ЗСУ

Якщо на піку бойових дій у травні та червні гинули від 100 до 200 військовослужбовців на день, то тепер щоденні втрати скоротилися до 30 загиблих та близько 250 поранених, сказав президент.

 

Завдяки західній зброї ЗСУ вдалося знизити втрати на фронті: зараз вони втричі менші, ніж були на піку бойових дій. Про це президент Володимир Зеленський сказав в інтерв’ю The Wall Street Journal.
 
За словами президента, постачання ракетних систем HIMARS та 155-мм гаубиць допомогли стримати наступ російських військ на Донбасі та стабілізувати там ситуацію. До цього супротивник щодня випускав 12 000 артилерійських снарядів проти 1 000 – 2 000 українських, а тепер ЗСУ здатні випускати по 6000 снарядів на день, тоді як Росія вже відчуває нестачу боєприпасів.
 
Зеленський підкреслив, що зміна в балансі вогневої потужності значно зменшила втрати ЗСУ: якщо на піку бойових дій у травні та червні гинули від 100 до 200 військовослужбовців на день, то тепер щоденні втрати скоротилися до 30 загиблих та близько 250 поранених.
 
“Я можу вам сказати точно, тому що я живу із цим щодня”, – запевнив Зеленський.
 
Раніше повідомлялося, що Захід продовжує військову підтримку України. Наступний пакет військової допомоги ЗСУ, зокрема, включатиме ще чотири РСЗВ HIMARS.
 
Єрмак пояснив, чому закінчити війну потрібно до зими
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news
 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button