Україна

Зеленський повідомив де пройде третя зустріч радників щодо Формули миру


Зеленський повідомив де пройде третя зустріч радників щодо Формули миру

В зустрічі можуть узяти участь понад 50 держав, а за її підсумками очікується схвалення планів утілення пунктів Формули.

Наступна зустріч країн щодо української Формули миру на рівні радників відбудеться на Мальті. Про це у четвер, 19 жовтня, повідомив президент України Володимир Зеленський та вказав, що обговорив це питання з главою Білого дому Джо Байденом. 

При цьому, Зеленський вказав, що обговорив із американським лідером “наступні спільні кроки у просуванні Формули миру”.

“Я привітав рішення США надіслати свого представника на наступну зустріч радників на Мальті наприкінці цього місяця”, – додав він.

Це буде третя зустріч радників, основна задача яких – домовитися про проведення “Саміту миру” або іншої події у багатосторонньому форматі, що має схвалити Формулу миру на основі українських пропозицій. Перша зустріч відбулася у Копенгагені (Данія) в червні, друга – у Джидді (Саудівська Аравія) у серпні.  

Як відомо, у зустрічі у Джидді взяли участь радники з нацбезпеки та політичні радники лідерів близько 40 країн. Серед них і ті, що не входять до західного табору – зокрема, Китай, Індія, Індонезія, Мексика, Чилі, ПАР. Участь Китаю глава МЗС України Дмитро Кулеба назвав “суперпроривом”. Росію, як відомо, до участі не запрошували. 

Формула миру, яку просуває керівництво України, по свій суті є “чистим ультиматумом” Росії. Про це сказав глава МЗС РФ Сергій Лавров.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button