Україна

Зеленський попередив про ризик замороження війни


Зеленський попередив про ризик замороження війни

До 2028 року Кремль зможе відновити розбитий у поточній війні військовий потенціал, попередив президент.

Якщо світова спільнота дасть зараз можливість путінській Росії адаптуватися, то до 2028 року Кремль відновить свій військовий потенціал, якого буде достатньо для нового нападу. Про це сказав президент Володимир Зеленський на саміті Європейської політичної спільноти в іспанській Гранаді в четвер, 5 жовтня.

“Наразі Росія розглядає різні сценарії на найближчі роки. Один із них особливо небезпечний. Якщо в цій агресії проти України буде якась пауза – будь-яке замороження ситуації, буде новий критичний момент”, – заявив президент.

За його словами, таким “критичним моментом” буде 2028 рік.

“Якщо Росії дати адаптуватися зараз, до 2028 року Кремль зможе відновити розбитий нами військовий потенціал, і в Росії буде достатньо сил напасти на країни, які перебувають у фокусі російської експансії. Крім України, це точно країни Балтії і точно ті країни, на території яких є російські контингенти. Це чітка інформація від нашої розвідки. Ми сигналізуємо вам про це”, – сказав він.

Зеленський зазначив, що “Росія шукає можливості заморозити ситуацію й адаптуватися, робить висновки зі своїх помилок і готується йти далі”.

“Найнебезпечніший ворог той, який зробив висновки і підготувався до наступного удару на основі цих висновків. Москва чітко окреслює свою амбіцію – захопити більше імперського простору собі й не дозволити Європі бути простором вільних націй і демократій, зламати європейську єдність. І війна є базовим інструментом Росії”, – резюмував президент.

Нагадаємо, останнім часом з’явилося більше інформації про те, що війна в Україні може затягнутися. А за даними ЗМІ, Захід вже готує Україну до весняного наступу у 2024 році

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button