Україна

Зеленський полетів в Аргентину на інавгурацію нового президента


Зеленський полетів в Аргентину на інавгурацію нового президента

Голова держави під час поїздки в Аргентину по дорозі відвідав Кабо-Верде і зустрівся з прем’єром Жозе Уліссешем Коррея-і-Сілві.

Президент України Володимир Зеленський полетів в Аргентину після запрошення на інавгурацію нового президента Хав’єра Мілея, що відбудеться 10 грудня. Про це голова держави повідомив у Telegram в суботу, 9 грудня.

Дорогою до Аргентини Зеленськой завітав до Кабо-Верде.

“Ця зустріч стала першою в історії двосторонніх відносин між нашими країнами”, – зауважив президент.

Він додав, що голос Кабо-Верде – це голос демократії, який допомагає нам на майданчику ООН, підтримує резолюції, які є дуже важливими для України.

“Я дякую премʼєр-міністру Жозе Уліссешу Коррея-і-Сілві за підтримку гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine і запрошую приєднатися до імплементації Української формули миру”, – написав голова держави.

Зеленський поінформував голову кабовердійського уряду про невдалі спроби Росії перешкодити цивільному судноплавству в Чорному морі, зауваживши, що після перезапуску альтернативного “зернового коридору” ним уже було транспортовано понад 7 млн тонн зерна.

Лідери двох країн приділили увагу й активізації відносин України з державами Африки, посиленню взаємодії в межах участі у міжнародних форумах, а також узгодили графік двосторонніх контактів на найближчу перспективу.

Зеленський також запросив очільника уряду Кабо-Верде відвідати Україну з візитом.

Нагадаємо, ЗМІ повідомили, що Володимир Зеленський відвідає інавгурацію новообраного президента Аргентини Хав’єра Мілея, яка відбудеться у неділю, 10 грудня. 

Зеленський провів переговори з прем’єром Естонії

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button